2016. április 6., szerda

Bróker pasi lakása

Money never sleep

Családmodell:

A Megrendelő egy harmincas éveiben járó egyedülálló bróker férfi. Szeret kerékpározni, kiterjedt baráti társasága van, akiket gyakran vendégül lát otthonába, és bármixernek tanul szabadidejében. Stílusban a modern minimál jegyeit kellett megjeleníteni, felső-középkategóriás bútorokkal, berendezési tárgyakkal.


Lakás jellemzői:


A lakás egy új építésű társasház emeletén található. Mivel korlátozott lehetőség volt építészeti átalakításokra, ezért néhány válaszfalat, nyílászárót áthelyeztem.
Így alakult ki a tervezett alaprajz.


Eredeti alaprajz

Bontási-építési alaprajz



Színben a fekete-szürke-barna dominál, itt-ott zöld és kék bútorokkal élénkítve.


Színes berendezési terv


Nappali:


Ez a lakás központi egysége. Alapterülete megengedte, hogy egy báregység kerüljön a sarokba íves pulttal, Constantin Grcic ONE bárszékekkel.
Mellette home-office, vele szembe az ablak alatt egy olvasó sarok. A Kati-Meyer-Brühl által tervezett JO kanapé elemeire bontható, a helyiségben külön-külön is elhelyezhető. A hegyi kerékpározást esetenként versenyszerűen űző tulajdonos serlegei egy üveges szekrénybe kerültek, látható helyre. A média fal két oldalára CD, DVD és BLURAY tárolók kerültek.
Az íróasztal fölötti falon a tőzsde szempontjából három főbb város (TYO - BUD - NYC) pontos idejét mutató órák, mellette egy világtérkép.


Nappali falnézetek


Hálószoba:


A minimál berendezést a franciaággyal szembe lévő falon egy falfülkébe tervezett LED világítással próbáltam lágyítani, amely a tulajdonos kedvenc idézetét formálja (WALL STREET: MONEY NEVER SLEEPS). A felirat alatt, a gardróbszekrény mellett MARSCHMALLOW szófa.


Hálószoba falnézetek



Konyha:


A konyhabútor frontjai magas fényűek, a pult beton.
Beépített kávéfőző, mikrohullámú sütő, indukciós főzőlap, fölötte páraelszívó, elektromos sütő, mosogatógép mind a konyhabútor részei.
A székek a bárpult mellettiekhez hasonlóan Constantin Grcic design.
A konyha-nappali és az előszoba-nappali teret tolóajtó választja le.


Konyha falnézetek


Fürdő:


A szaniterek a minimál jegyében AXO Smart Design konyhapultba épített mosdó, falra szerelhető WC csésze, mögötte falba épített WC tartály, RAVAK YOU extra nagy kádja, hozzá illeszthető zuhany paravánnal, Kludi csapteleppel. Mosógép, kazán rejtve maradt a fürdőszoba szekrénybe.


Fürdő falnézetek


Előszoba:


A bejárati ajtó melletti fogas, pad, cipőtartó szekrény és a nagy beépített szekrények színben és stílusban illeszkednek a lakás többi helyiségéhez.


Előszoba falnézetek


Erkély:


A kis alapterület ellenére kerékpártárolásra és reggeli kávézásra vagy esti borozgatásra alkalmas.

Elektromos berendezések és gépészet:


A központi világítás design csillárral, a hangulat világítás, konyhapult alatt és a mosdó fölötti tükör két oldalán LED szalagok.

Fűtés és melegvíz ellátás cirkó kazánról, padlófűtés a helyiségekbe, törülköző szárító a fürdőbe.


Elektromos terv
  

Burkolatok:


A falak szürke beton, a szobákba laminált padló, konyha, előszoba, fürdő padlólap, fürdő nagyméretű csempe, mozaik csíkkal.


Berendezési alaprajz Sweet Home 3D programmal
Berendezési terv Sweet Home 3D programmal